Ако сте в очакване на първото си дете или вече имате

...
Ако сте в очакване на първото си дете или вече имате
Коментари Харесай

Как да планираме разходите в семейния бюджет

Ако сте в очакване на първото си дете или към този момент имате огромно семейство и усещате по какъв начин разноските от време на време са неконтролируеми, една добра концепция ще научите от новия епизод на " Ох, на мама! Podcast ".

Да, когато имате деца, от време на време средствата се изнизват сред пръстите. Непланирани харчове като разболяване на детето, покана за рожден ден на приятелче (което е обвързано с пазаруване на подаръци), даже бързо израстване на дрешките, които сте купили едвам преди месец - това са единствено част от изненадите.
Добра концепция е да можете най-малко да установите големите разноски - първо на годишна база, а по-късно по месец, че дори и да фокусирате вниманието си след това до седмици и дни.

Как да стане?
Бихте могли да си направите годишен календар, в който да планирате огромните разноски:Ежемесечни вноски за ипотека/наемЕжегодни разноски по персонални коли - годишен механически обзор, каско, винеткаСемейни ваканции - зимни и летни отпускиРождени дни на фамилията - тъй като и те не излизат евтиноТакси за уроци или школи, на които сте записали децатаСезонна замяна на облекла - пролетни, летни, есенни, зимни дрехи.И още доста други...
 istock istock
И когато видите пълната картинка и в кой месец какви са плануваните разходи, да започнете да разпределяте към този момент средствата ни месеци - за битови сметки, както и по седмици - за храна и други

Така, знаейки в кой миг какъв брой харчите, ще можете и да предвидите по какъв начин да управлявате парите си по-добре, а оттова и да спестявате по-умно.

Повече вижте във видеото.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР